Glutensiz Beslenme

Yemek yedikten sonra genelde nasıl hissediyorsunuz? Halsizlik, şişkinlik, kas ve eklem ağrıları, hazımda güçlük, hatta bazen cilt problemleri gibi durumlarla mücadele içindeyseniz glutene karşı hassasiyetiniz olabilir.Glutensiz ürünleri beslenmenize dahil ederken dikkat etmeniz gerekense, vitamin ve minerallerce vücudun ihtiyaçlarını karşıladığınız gibi, lezzetten de ödün vermemek. Bunun için glutensiz tarifler, diyetinizde nelere dikkat etmeniz gerektiği ya da dışarıda olduğunuzda glutensiz neler yiyebileceğiniz konusunda bazı önerilerimiz olacak.

Bitkisel bir protein olarak gluteni tamamen hayatınızdan çıkarma konusu sandığınız kadar zor değil. Ancak bunun için sağlıklı ve düzenli bir beslenme planı oluşturmanız gerekiyor. Vitamin ve minerallerce zengin, bol lifli, doğal, besleyici sebze ve meyveler; bitkisel protein kaynakları olan kuru baklagiller; tavuk, balık ve et çeşitleri; yumurta, peynir, süt ve yoğurt gibi besleyici hayvansal gıdalar, glutensiz beslenme modelinizin yapı taşlarını oluşturmalı.

Pek çok kişi için işin ana öğün kısmı kolay atlatılabilir olsa da, çay kahve saatlerine eşlik eden hamur işi lezzetlere karşı koymak biraz daha zorlayıcı olabiliyor. Ancak paketli glutensiz yiyeceklere ulaşmak eskisi kadar zor değil.

Çölyak hastalığı belirtilerinden şüphe duyuyorsanız paketli gıdaların hemen hepsinin içeriğinde yer alan glutenden uzak durmak için, işe satın aldığınız paketli gıdaların içeriklerini okumakla başlamalısınız. Kendinize alternatif bir beslenme planı oluşturmalı, kısa süreli diyet listelerini takip etmekten ziyade, sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Elbette bu süreçte çok sevdiğiniz hamur işlerinden uzak kalmak zorunda değilsiniz. Marketlerdeki glutensiz ürünleri sofranıza dahil edebilir, glutensiz un, glutensiz ekmek gibi gıdaları tüketebilirsiniz.

  • Glutensiz
  • Beslenme
Glutensiz Beslenme
Bu Habere Oy Ver (1 - 5 Yıldız)
1 Kullanıcı / Ortalama:5.00
İzlenme: 1464
09-10-2019 10:04 Yazar : İlkerim Kafe

Çölyak Fenilketonüri Pku Hastaları Vegan Gıdalar Düşük Proteinli Proteini Azaltılmış Glutensiz Organik Gıdalar

Yeni Yorumlar

Henüz Hiç Yorum Yapılmamış.